Διεθνή

Ουκρανία: “Δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία”

Ουκρανία: “Δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα», ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».

«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Ποντολιάκ. «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».

Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι ουκρανικό μαχητικό τύπου MiG-29 κατέρριψε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας

«Μαχητικό τύπου MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας κατέρριψε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας, το οποίο καταδίωκε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αναρτήθηκε στο Facebook.
Ουκρανία: Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας

Πάνω από 5.000 αιχμάλωτοι στο Ντονέτσκ

Πάνω από 5.000 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου κρατούνται στη “Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ”, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο έναν ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών.

Παράλληλα ισχυρίστηκε επίσης ότι οι δυνάμεις των αυτονομιστών έχουν λάβει τον πλήρη έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία. Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα, επίσημα ουκρανικά στοιχεία δείχνουν ότι, από την έναρξη του πολέμου, περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Σεβεροντονέτσκ, όπου επικεντρώνονται πλέον οι μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους είναι στρατιώτες αλλά και πολίτες, όπως είπε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Στριούκ. polemosro

Πόλη “φάντασμα” το Σεβεροντονέτσκ

Πολλοί κάτοικοί της έχουν επίσης εγκαταλείψει την πόλη. Από τους 130.000 κατοίκους που ζούσαν εκεί πριν από τον πόλεμο, μόνο περίπου το ένα δέκατο έχει παραμείνει.

Το Σεβεροντονέντσκ, στην επαρχία Λουχάνσκ, τελεί υπό την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών μαχητών εδώ και εβδομάδες. Στις 6 Μαΐου, ο Στριούκ είχε ανακοινώσει πως η πόλη ήταν “σχεδόν περικυλωμένη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments