Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε ναύτης κατά την πρόσδεση δεξαμενόπλοιου

Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε ναύτης κατά την πρόσδεση δεξαμενόπλοιου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Ένας 34χρονος ναύτης τραυματίστηκε ελαφρά το απόγευμα της Κυριακής [29/5] κατά την πρόσδεση δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ένας 34χρονος ναύτης τραυματίστηκε ελαφρά το απόγευμα της Κυριακής [29/5] κατά την πρόσδεση δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ο ναυτικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Παπαγεωργίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση του λιμανιού της Αμμουλιανής

Την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αμμουλιανής με παράλληλη λειτουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών ανακοίνωσε σήμερα, σε ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στο λιμάνι του νησιού, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει και θα ενισχύσει σημαντικά τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού, θα ενισχύσει τα έσοδα και θα αλλάξει τον χάρτη του”, ανέφερε ο υπουργός. “Για πρώτη φορά”, είπε, “στα ιστορικά χρονικά της πατρίδας μας εισαγάγαμε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη της νησιωτικότητας με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία ήδη εφαρμόζουμε σε όλα τα επίπεδα ενίσχυσης και διατήρησης των θαλασσίων μεταφορών στα νησιά μας με έργα ύδρευσης, αφαλάτωσης και ενέργειας”.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα στηρίξει την ένταξη της Αμμουλιανής στην πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος “GR-eco Islands”, μια σημαντική πρωτοβουλία που θα έχει σημαντικά οφέλη για το νησί της Αμμουλιανής, ένα νησί με τεράστιες δυνατότητες. “Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, για να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) πρέπει να έχουν ωριμότητα και ο Δήμος Αριστοτέλη ήταν έτοιμος κι έτσι εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και τη δημιουργία του καταφυγίου σκαφών”, συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments