Ελλάδα

Τουρκία: Μία ακόμα πρόκληση από τους γείτονες – Παράνομο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κανδελιούσσα

Τουρκία: Μία ακόμα πρόκληση από τους γείτονες – Παράνομο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κανδελιούσσα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Η Τουρκία συνεχίζει το... χαβά της με τις παράνομες υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, καθώς δεν υπολογίζει σε κανένα βαθμό τις διαμαρτυρίες που κάνει η Ελλάδα

Η Τουρκιά συνεχίζει το… χαβά της με τις παράνομες υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, καθώς δεν υπολογίζει σε κανένα βαθμό τις διαμαρτυρίες που κάνει η Ελλάδα.

Μάλιστα σήμερα [3/5] το πρωί με την πολεμική αεροπορία της γείτονας χώρας προκάλεσε εκ νέου, με τη χρησιμοποίηση, μιας ακόμα φοράς, ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV).

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στις 10:14 το πρωί της Δευτέρας με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετά σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα.

Η Κανδελιούσσα είχε γίνει στόχος υπερπτήσεων και πριν από περίπου 10 ημέρες με την τουρκική πολεμική αεροπορία να στέλνει και τότε ένα μην επανδρωμένο αεροσκάφος. Σε κάθε περίπτωση τα UAV αποτελούν τον πιο εύκολο στόχο για την ελληνική αεράμυνα μιας και η ταχύτητα τους είναι πολύ μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η ελληνική αεράμυνα παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τα στελέχη να πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Νέα πρόκληση με υπερπτήση σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Η γείτονα χώρα πραγματοποίησε διπλή υπερπτήση πάνω από δύο νησιά σε διάστημα δύο λεπτών το μεσημέρι της Παρασκευής [27/5], θέλοντας να δείξει την υπεροχή που έχει.

Συγκεκριμένα η πρώτη έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 12:55 πάνω από το νησί Μακρονήσι και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν στα 19.000 πόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ένα μη επανδρωμένο αερόχημα UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στις 12.55 άνωθεν νήσου Μακρονήσι και στις 12.56 άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι στα 19.000 πόδια αντίστοιχα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments