Ελλάδα

Περσικός Κόλπος: Μαρτυρία μητέρας ναυτικού “Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν”

Περσικός Κόλπος: Μαρτυρία μητέρας ναυτικού “Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν”

Πηγή Φωτογραφίας: Marine Traffic

Περσικός Κόλπος: Η αγωνία συνεχίζεται για τα δύο ελληνικά τάνκερ, τα οποία είχαν δεχθεί επίθεση από τους "Φρουρούς της Επανάστασης", με τα νέα από τους Έλληνες ναυτικούς να είναι καλά

Η αγωνία συνεχίζεται για τα δύο ελληνικά τάνκερ, τα οποία είχαν δεχθεί επίθεση από τους “Φρουρούς της Επανάστασης”, με τα νέα από τους Έλληνες ναυτικούς να είναι καλά.

Τα «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» οδηγούνται χωρίς πρόβλημα στο ιρανικό λιμάνι Μπανταρ Αμπάς, όπου θα γίνει η μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν.

Η μαρτυρία μητέρας ναυτικού

Μητέρα ενός 30χρονου ναυτικού που βρίσκεται πάνω στα πλοία μίλησεστο ΣΚΑΙ και μετέφερε τις περιγραφές του γιου της, είπε ότι στην αρχή η κατάσταση ήταν τρομακτική, καθώς οι ναυτικοί δεν ήξεραν τι συνέβαινε και για ποιοι ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο δεξαμενόπλοιο.

«Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και να τους κάνουν κακό και πρόσθεσαν ότι “εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε”», σημείωσε.

Ωστόσο, τώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. «Την επόμενη μέρα τους έδωσαν πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, τους άφησαν να κινούνται ελεύθεροι και έμειναν οι μισοί από αυτούς που είχαν ανέβει πάνω», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι το πλοίο είναι αρόδου σε ιρανικά ύδατα και δεν ξέρει κανείς τους πότε θα απελευθερωθούν, ενώ η επικοινωνία είναι αδύνατη μέσω δορυφόρου ή ίντερνετ.

Έτσι παγιδεύτηκαν οι Έλληνες ναυτικοί

Οι Έλληνες ναυτικοί φαίνεται ότι παγιδεύτηκαν στη δίνη των γεωπολιτικών παιχνιδιών του Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Star αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από το ρεσάλτο και πώς εμπλέκεται η Ρωσία.

Ρωσία και Ιράν φαίνεται πως έχουν συμμαχήσει για να παρακάμψουν τις κυρώσεις των δυτικών. Έτσι οι Ιρανοί κομάντος έκαναν ρεσάλτο στα 2 ελληνικά τάνκερ για αντίποινα στη νόμιμη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου με ιρανική σημαία πριν λίγες μέρες στην Κάρυστο.

Σε αυτό το κλίμα η αγωνία κορυφώνεται για τους Έλληνες ναυτικούς με το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να ζητά την άμεση απελευθέρωση τους. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tasnim οι Ιρανικες ναυτιλιακές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δε διατρέχουν κίνδυνο.

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους, προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», γράφει το πρακτορείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments