Ελλάδα

ΑΠΕ: Πάνω από το 50% το ποσοστό συμμετοχής του ενεργειακού μείγματος στο τέλος του 2022

ΑΠΕ: Πάνω από το 50% το ποσοστό συμμετοχής του ενεργειακού μείγματος στο τέλος του 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΑΠΕ: Ένα από τα πιο κομβικά μέσα της ελληνικής ενέργειας είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας [ΑΠΕ], όπου και η οικονομία της Ελλάδος θα πάρει σημαντικά κέρδη στο άμεσο μέλλον

Ένα από τα πιο κομβικά μέσα της ελληνικής ενέργειας είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας [ΑΠΕ], όπου και η οικονομία της Ελλάδος θα πάρει σημαντικά κέρδη στο άμεσο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξει και βελτίωση του κλίματος με καθαρά οικολογικούς τρόπους.

Μάλιστα γι’ αυτό το θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από το Ρότερνταμ, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως μέχρι το τέλος του έτους, η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα θα υπερβεί το 50%, από 43% το 2021

Ένα από τα μεγάλα ελληνικά στοιχήματα είναι και η αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου και την εγκατάσταση έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 4 GW, μιας και αυτό το έργο να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ελληνικών κτηρίων.

Τα μέτρα της Ελλάδος για την ενεργειακή κρίση

O κ. Σκρέκας παρουσίασε και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Μίλησε για το σύστημα επιδοτήσεων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και για τη θεσμική παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου.

Όπως υπογράμμισε, με τον νέο μηχανισμό οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα αποζημιώνονται με βάση το πραγματικό τους κόστος και θα σταματήσει η δημιουργία υπερεσόδων για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Η διαφορά μεταξύ της χρηματιστηριακής τιμής και της αποζημίωσης που θα λαμβάνουν οι μονάδες θα διοχετεύεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ) και θα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments