Ελλάδα

Κάτι κινείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Κάτι κινείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχωρά σε μια σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος»

Η Τεχνόπολη ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, πολυχώρος αφιερωμένος στον κορυφαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι και δημιουργημένος από τον Μιλτιάδη Έβερτ. Ο χώρος αυτός της μακρινής Βιομηχανικής Επανάστασης και του Φωταερίου Αθηνών στο Γκάζι έχει διαμορφωθεί και αναπλαστεί σε πολιτιστικό πολυχώρο και ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχωρά σε μια σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος».

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του «Πολιτισμό στην Αθήνα» (Culture in Athens), ένα αξιόλογο πρόγραμμα δράσεων, το οποίο έχει ως αποδέκτες όλες τις ηλικακές κατηγορίας και φιλοδοξεί να δώσει πνοή στο χώρο και τη συνοικία της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Για τους δύο επόμενους μήνες, έως και τις 31 Ιουλίου, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει το πρόγραμμα δράσεων «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος», με στόχο να προβάλει τη σημασία της, να αναδείξει το πνεύμα που τη χαρακτήριζε και να αναβαθμίσει την ιστορική γενιά σε πόλο έλξη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Η μεγάλη αυτή γιορτή της φιλοσοφίας θα «ανοίξει» με τον Παύλο Καλλιγά, πρώην Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και συνεπιμελητή του βιβλίου Plato’s Academy (Cambridge University Press, 2020), και την ομιλία του στις 30 Μαΐου με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα για την Ακαδημία Πλάτωνος».

Στις 3 και 4 Ιουνίου, ακολουθεί το διήμερο διεθνές συνέδριο «Η ιστοριογραφία της φιλοσοφίας». Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν και «Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία», μία δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Άτρακτο, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων.

Σε εποχές δύσκολες για τη φιλοσοφική σκέψη και υποχώρησης της θεωρητικής παιδείας, εγχειρήματα όπως αυτό σίγουρα βοηθούν στη σχετική επανενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για τα θεωρητικά γράμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments