Διεθνή

Ζελένσκι: “Περιμένουμε τα κατάλληλα όπλα για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας”

Ζελένσκι: “Περιμένουμε τα κατάλληλα όπλα για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας”

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook, Αρχείου

Ζελένσκι: "Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να περιμένουν να λάβουν τον κατάλληλο οπλισμό προτού αναπτυχθούν για να απελευθερώσουν τα τμήματα της χώρας"

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να περιμένουν να λάβουν τον κατάλληλο οπλισμό προτού αναπτυχθούν για να απελευθερώσουν τα τμήματα της χώρας που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά στρατεύματα”, είπε ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χρειάζεται ο σωστός εξοπλισμός «για να απελευθερωθεί ο μέγιστος αριθμός των πολιτών μας», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα. Επέμεινε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα βιαστούν να δράσουν σε κατεχόμενα εδάφη, διότι αυτό θα συνεπαγόταν δεκάδες χιλιάδες απώλειες.

Ο κ. Ζελένσκι δεν διευκρίνισε τι είδους όπλα θεωρεί πως θα χρειαστούν για τέτοιες επιχειρήσεις. Ασκεί πίεση στη Δύση να προμηθεύσει με βαρύ οπλισμό τον ουκρανικό στρατό εδώ και καιρό.

“Απαράδεκτη η καθυστέρηση μέχρι το έκτο πακέτο κυρώσεων”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι  χαιρέτισε σήμερα το έκτο πακέτο κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ρωσία, αλλά επέκρινε την «απαράδεκτη» – όπως τη χαρακτήρισε – καθυστέρηση που επέδειξε η συμμαχία στο να καταλήξει σε συμφωνία για τις τελευταίες κυρώσεις.

«Όταν έχουν περάσει πάνω από 50 μέρες μεταξύ του 5ου και 6ου πακέτου των κυρώσεων, η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή για μας» δήλωσε ο Ζελένσκι, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα στο Κίεβο.

Απολύθηκε ο αρχηγός των υπηρεσιών ασφαλείας στο Χάρκοβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι έδιωξε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χάρκοβο, ο οποίος “δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης” από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χάρκοβο), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments