Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων γνωστού καλλυντικού

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων γνωστού καλλυντικού

Πηγή Φωτογραφίας: HealthWeb

ΕΟΦ: Την ανάκληση ενός πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων [ΕΟΦ]

Την ανάκληση ενός πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων [ΕΟΦ], καθώς λόγο της πίεσης που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C’ (συσκευασίες των 1, 10 και 30 αμπουλών), καθώς διαπιστώθηκε ότι με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η πίεση που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος κατά το άνοιγμα. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας L’Oréal Hellas A.E.

Η εταιρεία L’Oréal Hellas A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments