Διεθνή

Τουρκία: “Βάλλεται” από παντού ο Ερντογάν για τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος

Τουρκία: “Βάλλεται” από παντού ο Ερντογάν για τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος

Πηγή Φωτογραφίας: Nikkei Asia, Αρχείου

Τουρκία: Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το κρεσέντο της προκλητικότητας κατά της Ελλάδος, τόσο όλες οι χώρες παγκοσμίως θα του ρίχνουν... πυρά

Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το κρεσέντο της προκλητικότητας κατά της Ελλάδος, τόσο όλες οι χώρες παγκοσμίως θα του ρίχνουν… πυρά, καθώς οι συνεχόμενες “ύβρεις” του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας έχει ενοχλήσει τους πάντες.

State Department: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται

“Φρένο” στην τουρκική προσπάθεια, για την όποια αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών βάζει το State Department, όπου επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Γερμανία προς Τουρκία: “Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”

Τα “δόντια” στην Τουρκία “έδειξε” η Γερμανία, η οποία -παρά την ουδέτερη στάση των προηγουμένων ημερών- της εξήγησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας.

Καταδικάζει την Τουρκία για τις παράνομες υπερπτήσεις

Το Βερολίνο καταδίκασε την παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά και χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους».

«Ο καγκελάριος (Όλαφ Σολτς) είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι σωστή. ΔιαγγελμαΣολτς8-5

Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες, Τρίτη, ο καγκελάριος με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

ΕΕ: “Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”

“Η Επιτροπή έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV)”, αναφέρει η Κομισιόν, σε απάντησή της σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών.

«Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με προσφυγή εφόσον απαιτείται στο Διεθνές Δικαστήριο», προσθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μόνος του “σύμμαχος” ο… “εχθρός του” Κιλιτσντάρογλου

Η ρητορική των ανθελληνικών δηλώσεων συνεχίζονται κατά ριπάς, μιας σειρά πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος -παρά τις κόντρες που έχουν στο εσωτερικό της χώρας- υπερασπίστηκε με σθένος τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα οι δηλώσεις του Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης, που ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε να… συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε τα εξής: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments