Διεθνή

Γερμανία προς Τουρκία: “Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”

Γερμανία  προς Τουρκία: “Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”

Πηγή Φωτογραφίας: iGaming Business

Γερμανία προς Τουρκία: Τα "δόντια" στην Τουρκία "έδειξε" η Γερμανία, εξηγώντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας.

Τα “δόντια” στην Τουρκία “έδειξε” η Γερμανία, η οποία -παρά την ουδέτερη στάση των προηγουμένων ημερών- της εξήγησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας.

Αυτό δήλωσε σήμερα Τετάρτη [1/6] ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Σε μια εμφανή αλλαγή στάσης σε σχέση με αυτή που είχε καταγραφεί πριν από μερικές ημέρες το Βερολίνο, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, διεμήνυσε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «είναι λάθος οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Ερωτηθείς τι απάντησε ο Όλαφ Σολτς στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος του παρουσίασε και με στοιχεία την τουρκική προκλητικότητα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου απάντησε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

Ο εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς έκλεισε μάλιστα την απάντησή του με ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο προς την Άγκυρα: «Δεν γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας».

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε, μάλιστα, στον Γερμανό καγκελάριο, όπως είχε κάνει και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον χάρτη με την ανιστόρητη «Γαλάζια Πατρίδα» που επικαλείται συχνά-πυκνά η Τουρκία στην προκλητική ρητορική της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments