Διεθνή

Ερντογάν: “Τέλος για εμάς η συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας”

Ερντογάν: “Τέλος για εμάς η συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ερντογάν: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος (AKP), ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρις ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επέτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την ιστορία;»

«Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείς και θα μείνετέ στον δρόμο». Δεν έχουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στον σωστό δρόμο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έντιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς».

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά». Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο Ερντογάν κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να “είναι ειλικρινής” στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK. «Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».

“Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία”

«Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ. Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανερχόμενη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του έκανε επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατηγορώντας τον για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments