Τεχνολογία

Sony: Ίδρυσε νέα θυγατρική που εστιάζει στις δορυφορικές επικοινωνίες μέσω λέιζερ

Sony: Ίδρυσε νέα θυγατρική που εστιάζει στις δορυφορικές επικοινωνίες μέσω λέιζερ

Πηγή Φωτογραφίας: Converge! Network Digest- VOI

Sony: Συσκευές λέιζερ αντικαθιστούν τις επικοινωνίες με ραδιοσήματα.

Η ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας Sony ανακοίνωσε ότι ίδρυσε νέα θυγατρική που εστιάζεται στις δορυφορικές επικοινωνίες μέσω λέιζερ, μια αγορά που ανθεί καθώς ο αριθμός των δορυφόρων σε τροχιά σημειώνει εκρηκτική άνοδο.

Η Sony Space Communications Corp θα αναπτύξει συσκευές που επιτρέπουν σε μικρούς δορυφόρους να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το έδαφος με δέσμες λέιζερ αντί με τη συμβατική τεχνολογία των ραδιοπομπών, οι οποίοι λειτουργούν σε φάσμα συχνοτήτων όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Ο όγκος δεδομένων που χρησιμοποιείται σε τροχιά αυξάνεται χρόνο με το αλλά τα διαθέσιμα ραδιοκύματα είναι περιορισμένα» εξήγησε ο πρόεδρος της νέας εταιρείας Κιοχέι Ιβαμότο.

Η Sony δεν διευκρίνισε πότε θα διαθέσει εμπορικά την τεχνολογία, αν έχει ήδη παραγγελίες ή το ποσό που έχει επενδύσει στο νέο εγχείρημα

Περίπου 12.000 δορυφόροι γυροφέρνουν σήμερα τη Γη, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες καθώς η τεχνολογία των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων μειώνει το κόστος εκτόξευσης φορτίων σε τροχιά.

Εταιρείες όπως η SpaceX και η Amazon επενδύουν στο μεταξύ σε μεγάλα δορυφορικά δίκτυα χαμηλής τροχιάς για την παροχή διαδικτυακής πρόσβασης σε όλο τον πλανήτη.

Η SpaceX έχει αναπτύξει δικές της συσκευές επικοινωνίας με λέιζερ και τις χρησιμοποιεί από πέρυσι στους δορυφόρους της υπηρεσίας δορυφορικού Διαδικτύου Starlink.

Η Sony ανέφερε ότι μια από τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές ήταν όταν μετέδωσε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε επίγειο σταθμό στην Ιαπωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments