Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2022: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Συνεχίζονται αύριο [6/6] οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Συνεχίζονται αύριο [6/6] οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ. Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι Πανελλαδικές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑλ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος).

Μάλιστα οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι, σε σχέση με πέρσι, μιας και το 2021 εισήχθαν στις σχολές 60.070 σπουδαστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments