Ελλάδα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Με λυγμούς η συμπληρωματική κατάθεση της αθλήτριας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Με λυγμούς η συμπληρωματική κατάθεση της αθλήτριας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου

Για περισσότερες από δύο ώρες, και έντονα φορτισμένη,  κατέθετε κεκλεισμένων των θυρών, η 21χρονη σήμερα κοπέλα, η οποία έχει καταγγείλει τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ότι την βίασε ενώ ήταν 12 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην μάρτυρα αφορούσαν και πάλι το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, καθώς για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία.

Μάλιστα, η κοπέλα φέρεται να κλήθηκε να περιγράψει και πάλι με λεπτομέρειες συγκεκριμένα περιστατικά, γεγονός που την φόρτισε ψυχολογικά.  

Η υπεράσπιση δίνει «μάχη» για να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει διαπράξει το αδίκημα του βιασμού, καθώς τα άλλα δύο κακουργήματα, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια, τα έχει ομολογήσει.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συμπληρωματική κατάθεση και ενώ τέθηκε εκ νέου το θέμα να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Θοδωρής Μαντάς διαμαρτυρόμενος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα χαρακτηρίζοντας προσβλητικά τα σχόλια μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων που ανέφεραν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» και πως «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού τόνισε ότι συναινεί στο αίτημα να γίνει η κατάθεση της νεαρής κοπέλας κεκλεισμένων των θυρών δήλωσε πως για «την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του» αποχωρεί «για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο» ενώ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την υπόλοιπη διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Στη δίκη αμέσως μετά κατέθεσαν και δύο δυο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments