Διεθνή

Moderna: Η ενισχυτική δόση του εμβολίου της ισχυρότερη κατά της Omicron

Moderna: Η ενισχυτική δόση του εμβολίου της ισχυρότερη κατά της Omicron

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σύμφωνα με την εταιρία μια αναβαθμισμένη έκδοση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό παρήγαγε καλύτερη ανοσολογική απόκριση ως ενισχυτική δόση έναντι της παραλλαγής Omicron

 Η Moderna δήλωσε την Τετάρτη ότι μια αναβαθμισμένη έκδοση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό παρήγαγε καλύτερη ανοσολογική απόκριση ως ενισχυτική δόση έναντι της παραλλαγής Omicron από την αρχική λήψη σε μια μελέτη.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αύξησαν τις ελπίδες της εταιρείας ότι το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία εμβολιασμού τη φθινοπωρινή περίοδο. Η Moderna θα υποβάλει τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές “τις επόμενες εβδομάδες” και αναμένει ότι θα λάβει έγκριση στα τέλη του καλοκαιριού.

Καθώς η συνολική ζήτηση για εμβολιασμούς μειώνεται, οι εταιρείες έχουν αλλάξει ταχύτητα και στοχεύουν σε μια πιο ανταγωνιστική αγορά ενισχυτικής δόσης.

Στη μελέτη, η οποία δεν μέτρησε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το ενισχυτικό, mRNA-1273.214, αύξησε οκταπλάσια αντισώματα εξουδετέρωσης του ιού έναντι του Omicron.

Η Moderna μελετά το λεγόμενο δισθενές εμβόλιο, το οποίο στοχεύει τόσο το Omicron, όσο και το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊου για να προσδιορίσει εάν λειτουργεί καλύτερα έναντι της παραλλαγής.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η ανοσία του εμβολίου αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και η παραλλαγή Omicron αποφεύγει εν μέρει κάποια προστασία από δύο δόσεις.

«Προβλέπουμε πιο ανθεκτική προστασία έναντι παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία με το mRNA-1273.214, καθιστώντας το τον κύριο υποψήφιο μας για ενισχυτή το φθινόπωρο του 2022», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Στεφάν Μπανσέλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments