Διεθνή

Τουρκία: Πρόβα… απόβασης στα ελληνικά νησιά από την άσκηση “EFES 22” [vids]

Τουρκία: Πρόβα… απόβασης στα ελληνικά νησιά από την άσκηση “EFES 22” [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Army

Τουρκία: Σε μια μεγάλη διακλαδική άσκηση προχώρησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με την επωνυμία "EFES 22"

Σε μια μεγάλη διακλαδική άσκηση προχώρησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με την επωνυμία “EFES 22”, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για… πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε συνθήκες απόβασης σε νησιά, αφού το σενάριο περιλαμβάνει: αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Μάλιστα αυτή η άσκηση μπορεί να ενταχθεί σε μια εκστρατεία επηρεασμού της κοινής γνώμης της γειτονικής χώρας, αφού το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνει διαρκώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση EFES2022, αποτυπώνοντας σκηνές από απόβαση σε νησιά, αλλά και πτώση αλεξιπτωτιστών, για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων, συνδυάζοντας δηλαδή τις εκπαιδευτικές και επικοινωνιακές ταυτόχρονα ανάγκες σε σενάρια που περιλαμβάνουν το νησιωτικό ανάγλυφο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τουρκικών Ε.Δ., που συνεχίζεται στην περιοχή Σεφεριχισάρ της Σμύρνης με τη συμμετοχή 37 χωρών. Η πρώτη φάση της άσκησης, ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.

Ετοιμάζει NOTAM για ασκήσεις η Αθήνα για να “προλάβει” πρόκληση της Τουρκίας

Ένα βήμα μπροστά θέλει να είναι η Ελλάδα, απέναντι στην Τουρκία, ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ετοιμάζουν το δικό τους σχέδιο για ενδεχόμενη πρόκληση από τους γείτονες.

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί για το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, το Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική μας Αεροπορία δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για αεροναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου, οι οποίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σε τμήμα αυτής της περιοχής η χώρα μας έχει εκδώσει και NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, όπου είναι η NOTAM που έχει εκδόσει η Ελλάδα για τις 22/6.

notam

Aυτό σημαίνει ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης από τον Ιούνιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας που θα ελέγχουν κάθε κίνηση στην περιοχή και θα είναι έτοιμα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments