Αθλητισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στις 16 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα γήπεδα του Μουντιάλ 2026

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στις 16 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα γήπεδα του Μουντιάλ 2026

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η FIFA ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/6) ότι τα γήπεδα στη Βόρεια Αμερική όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2026 θα ανακοινωθούν επίσημα στις 16 Ιουνίου

Η FIFA ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/6) ότι τα γήπεδα στη Βόρεια Αμερική όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα ανακοινωθούν επίσημα στις 16 Ιουνίου.

Στο Μουντιάλ του 2026 θα συμμετάσχουν 48 ομάδες και το τουρνουά θα περιλαμβάνει 80 αγώνες, εκ των οποίων 60 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 10 στον Καναδά και το Μεξικό.

Μόνο τρεις τοποθεσίες στον Καναδά (Τορόντο, Έντμοντον, Βανκούβερ) και το Μεξικό (Πόλη του Μεξικού, Γκουανταλαχάρα, Μοντερέι) εξακολουθούν να εξετάζονται. Εν τω μεταξύ, 17 στάδια των ΗΠΑ έφτασαν στον τελικό γύρο εξέτασης, με 11 να αναμένεται να επιλεγούν.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο κατάλογος των υποψηφίων των ΗΠΑ: Ατλάντα, Βοστώνη, Σινσινάτι, Ντάλας, Ντένβερ, Χιούστον, Κάνσας Σίτι, Λος Άντζελες, Νάσβιλ, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ, Ορλάντο, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Ουάσιγκτον, D.C./Βαλτιμόρη. Στην περιοχή του Λος Άντζελες, τόσο το Rose Bowl όσο και το SoFi Stadium έχουν υποβάλει προσφορές.

Μετά την απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Καναδάς προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 (μαζί με το Μεξικό), αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη διοργάνωση του 2026.

Η FIFA μοιράζει 440 εκατομμύρια δολάρια στο Μουντιάλ, 42 εκατομμύρια στη νικήτρια

Η ομάδα που θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα κερδίσει ποσό που ξεπερνά ελαφρώς τα 42 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε η FIFA, μετά την κλήρωση για τη φάση των ομίλων, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Ντόχα.

Επίσης η έτερη ομάδα που θα φτάσει έως τον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου θα πάρει συνολικά 32 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά θα μοιραστούν 440 εκατομμύρια δολάρια ή διαφορετικά 399,10 εκατομμύρια ευρώ.

Θα υπάρξει επίσης διαφορά μεταξύ των χαμένων των ημιτελικών, με βάση τον αγώνα τους για την τρίτη θέση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado. w04-183140212

Σε αυτή την περίπτωση, η χώρα που θα ανέβει στο βάθρο θα πάρει ένα ποσό 27 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η τέταρτη θα πρέπει να βάλει στα ταμεία της 25 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες θα λάβουν χρήματα σε σχέση με την κατάταξή τους στη διοργάνωση: από την 5η έως την 8η κατάταξη, κάθε ομοσπονδία θα πάρει 17 εκατομμύρια, ενώ από 9 έως 16 θα είναι 23 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments