Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Πανηγυρικοί τόνοι για τις προκλήσεις της Άγκυρας – Βλέπουν “φόβο” της Αθήνας

Τουρκικά ΜΜΕ: Πανηγυρικοί τόνοι για τις προκλήσεις της Άγκυρας – Βλέπουν “φόβο” της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: cnnturk

Σε μία δική τους ερμηνεία προχωρούν και τα τουρκικά ΜΜΕ, που αντιλαμβάνονται την ψύχραιμη στάση της ελληνικής πλευράς στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας ως "φόβο και τρόμο" της Αθήνας

Με πανηγυρικούς τόνους υποδέχθηκαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τις εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν στην πολεμική φιέστα του για την άσκηση EFES 2022.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών Ανατολικού Αιγαίου» και να ενεργήσει «σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες». Για να σφραγίσει τις απειλές του, ο Ερντογάν είπε: «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά».

Η απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Ερντογάν

Άμεση και ψύχραιμη ήταν η απάντηση της Αθήνας. Μέσω του υπουργού Εξωτερικών παρουσίασε χάρτες οι οποίοι τεκμηριώνουν τη νομιμότητα των ελληνικών θέσεων και καταδεικνύουν τις παράλογες και παράνομες αιτιάσεις της Άγκυρας. Αργότερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τη δική του απάντηση στις προκλήσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία» και τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Άγκυρας είναι ανιστόρητοι.

Στην Τουρκία, ωστόσο η ψυχραιμία έχει χαθεί και τα ΜΜΕ της χώρας έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν και να κάνουν το άσπρο μαύρο στην αντίδραση της Αθήνας να μην παρασυρθεί στην προκλητική ρητορική, κάνοντας λόγο για τρόμο και φόβο της ελληνικής πλευράς.

Στην αρχή, τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας μετέδωσαν την είδηση με τίτλους όπως: «Ιστορική προειδοποίηση προς την Ελλάδα από τον Πρόεδρο Ερντογάν: Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά». Γρήγορα, όμως, «αναβάθμισαν» περαιτέρω τους τίτλους τους. Ενδεικτικά, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ έγραψε: «Οι προειδοποιήσεις του Προέδρου Ερντογάν γίνονται πρωτοσέλιδο στα ελληνικά: Ο φόβος κυριεύει». Το δημοσίευμα συνοδεύει κεντρική φωτογραφία που απεικονίζει μερικά ελληνικά ΜΜΕ να μεταδίδουν τη φιέστα Ερντογάν.

Η Milliyet είχε τον τίτλο: «Ο Ερντογάν δημιούργησε σεισμό στην Ελλάδα! Βιαστικά κυκλοφόρησε 16 χάρτες», ενώ η Hurriyet, γράφει ότι «Η Ελλάδα παρακολουθεί με τρόμο» την Άσκηση EFES 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments