Διεθνή

Ερντογάν: “Δεν αστειεύομαι – Μην εξοπλίζεται τα νησιά”

Ερντογάν: “Δεν αστειεύομαι – Μην εξοπλίζεται τα νησιά”

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ερντογάν: "Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες" τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στη Σμύρνη κάλεσε για μία ακόμα φορά τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν αστειεύεται! «Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων», σημείωσε, όπως μεταδίδει το TRT World.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να… έρθει στα συγκαλά της και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και νέα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει… τουρισμό στα νησιά και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! «Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει: «Ως σύμμαχος που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα από κάθε άποψη εντός του ΝΑΤΟ, υποδεχόμαστε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία δεν έχει καν ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας για συνάντηση στρατιωτικής αντιπροσωπείας τα τελευταία 2 χρόνια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι η υπομονή μας παρεξηγείται από τον συνομιλητή μας. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός. Στην πραγματικότητα, η χώρα αυτή έκανε πάντα παρόμοιες κινήσεις στηριζόμενη σε κάποιον άλλο από την ημέρα της ίδρυσής της. Προειδοποιούμε και πάλι την Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει. Συμπεριφερθείτε σωστά. Η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της έχουν παραχωρηθεί από τα διεθνή δικαιώματα σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών όταν χρειαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments