Οδηγός

Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Τι ισχύει για τις πληρωμές

Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Τι ισχύει για τις πληρωμές
Αγίου Πνεύματος αμοιβή: Εκτός επίσημων αργιών βρίσκεται η γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Εκτός επίσημων αργιών βρίσκεται η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, που φέτος έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουνίου. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν, στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο.  Σε κάθε τέτοια περίπτωση, η επιχείρηση παραμένει κλειστή κατά την συγκεκριμένη ημέρα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα λάβουν κανονικά το μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους (εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο) ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους (εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments