Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Νέοι μπελάδες για τον διάσημο τενίστα – Θυμίζει επανάληψη του Australian Open

Τζόκοβιτς: Νέοι μπελάδες για τον διάσημο τενίστα – Θυμίζει επανάληψη του Australian Open

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Σέρβος τενίστας παραμένει ανεμβολίαστος, κάτι που του στοίχισε τη συμμετοχή του στο Australian Open - Τώρα κινδυνεύει να χάσει και το US Open

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά US Open, που θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα στις ΗΠΑ,απαγορεύεται  η είσοδος στην χώρα σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Ο Σέρβος τενίστας παραμένει ανεμβολίαστος, κάτι που του στοίχισε τη συμμετοχή του στο Australian Open. Υπενθυμίζεται πως είχε ταξιδέψει για τη Μελβούρνη, όπου κρατήθηκε για παράτυπη είσοδο στην χώρα και τελικά απελάθηκε, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Όσον αφορά στο US Open, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει, για να βρεθεί επί αμερικανικού εδάφους, να έχει στην κατοχή του αρνητικό PCR test μαζί τη με βεβαίωση εμβολιασμού, που παραμένει υποχρεωτική.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Τζόκοβιτς είχε πει ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια του τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του λόγω του καθεστώτος του εμβολίου που ισχύει στην χώρα της Ωκεανίας.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments