Διεθνή

Ουκρανία: Καμία χάρη για τους Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο, λέει ο ηγέτης του Ντόνετσκ

Ουκρανία: Καμία χάρη για τους Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο, λέει ο ηγέτης του Ντόνετσκ

Πηγή Φωτογραφίας: LeMonde

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν το Ντόνετσκ λένε ότι διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα και έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να ασκήσουν έφεση

 Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτονομιστικής περιοχής Ντόνετσκ της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί χάρη σε δύο Βρετανούς υπηκόους που καταδικάστηκαν σε θάνατο την περασμένη εβδομάδα, αφού συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία.

Δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έκρινε την Πέμπτη τους  Άιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ -και τον Μαροκινό Μπραχίν Σααντούν-  ένοχους για «μισθοπραξίες» που επιδίωκαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία.

Η Βρετανία λέει ότι ο Άσλιν και ο Πίνερ ήταν τακτικοί στρατιώτες και θα πρέπει να εξαιρεθούν βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης από τη δίωξη για συμμετοχή σε εχθροπραξίες. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν το Ντόνετσκ λένε ότι διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα και έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να ασκήσουν έφεση.

«Δεν βλέπω λόγους, προϋποθέσεις για να δώσω χάρη», δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο ηγέτης της αποσχισθείσας δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ είναι δύο αποσχισθείσες οντότητες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, την οποία η Ρωσία λέει ότι αγωνίζεται να απομακρύνει πλήρως από τον έλεγχο του Κιέβου.

Τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της εισβολής του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη, μια κίνηση που καταδικάστηκε από την Ουκρανία και τη Δύση ως παράνομη.

Η οικογένεια του Άσλιν είπε ότι αυτός και ο Πίνερ «δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μισθοφόροι. Ζούσαν στην Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος και «ως μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, όπως και οι άλλοι αιχμάλωτοι πολέμου», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments