Αθλητισμός

Champions League: Η κλήρωση του 1ου γύρου των προκριματικών

Champions League: Η κλήρωση του 1ου γύρου των προκριματικών

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA Twitter

Champions League: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της UEFA στη Νιόν, η κλήρωση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της UEFA στη Νιόν, η κλήρωση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League για την περίοδο 2022-23.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:

Πιούνικ (Αρμενία)-Κλουζ (Ρουμανία) Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Σουτιέσκα Νίκσιτς (Μαυροβούνιο) Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Τίρανα (Αλβανία) Τομπόλ (Καζακστάν)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) Μάλμε (Σουηδία)-Νικητής προ-προκριματικού τουρνουά Μπαλκάνι (Κόσοβο)-Ζαλγκίρις (Λιθουανία) Ελσίνκι (Φινλανδία)-RFS Ρίγα (Λετονία) Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε) Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)-Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα) Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) Σκούπι (Β. Μακεδονία)-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) Ζρίνσκι (Βοσνία)-Σερίφ (Μολδαβία) Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 5-6 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 12-13 του ίδιου μήνα. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον 2ο προκριματικό γύρο (στον οποίο θα μετάσχει και ο Ολυμπιακός), η κλήρωση του οποίου θα γίνει αύριο το μεσημέρι (15/6, 13:00). Οι ηττημένες ομάδες μεταφέρονται στα προκριματικά του Europa Conference League).

Σε δύο μήνες η φάση των ομίλων στο Champions League

Η διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, τον ερχόμενο χειμώνα, προκαλεί αλλαγές και στον προγραμματισμό των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, καθώς για πρώτη φορά μία παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στο μέσο της αγωνιστικής σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγώνες για τους ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα αρχίσουν στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν το πρώτο διήμερο του Νοεμβρίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, η 1η αγωνιστική στην φάση των ομίλων, θα διεξαχθεί το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η 2η (13-14/9), η 3η (4-5/10), η 4η (11-12/10), η 5η (25-26/10) και η 6η (1-2/11). uefa_champions_league

Όσον αφορά στον τελικό του Europa League, θα φιλοξενηθεί στην Βουδαπέστη στις 31 Μαΐου, ενώ το τρόπαιο του Europa Conference League, θα… περιμένει τους φιναλίστ στις 7 Ιουνίου, στην Πράγα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments