Αθλητισμός

Champions League: Αυτό είναι το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των αγώνων

Champions League: Αυτό είναι το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των αγώνων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Champions League: Η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων που θα διεξαχθούν.

Η UEFA ανακοίνωσε τις ακριβείς ημερομηνίες και το πρόγραμμα του Champions League για την σεζόν 2022/23. Σε μια σεζόν ξεχωριστή και ιδιαίτερη, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, η «φάση των ομίλων» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιο συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου, οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 11-12 και 18-19 Απριλίου, οι ημιτελικοί 9-10 και 16-17 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου, στο «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης.

Λίγα λόγια για τον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό

Το ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (αγγλικά: UEFA Champions League) είναι διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση όπου παίρνουν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες καθώς και οι καλύτερες των ισχυρότερων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ΟΥΕΦΑ (Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και το κύπελλο αυτό είναι το πολυτιμότερο τρόπαιο που μπορεί να κατακτήσει μια ευρωπαϊκή ομάδα.

Η διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (UEFA Champions League), αρχικά γνωστή ως Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης (European Champion Clubs’ Cup) ή απλά Ευρωπαϊκό Κύπελλο (European Cup), ξεκίνησε την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56 έχοντας ένα σύστημα νοκ άουτ δύο αγώνων, όπου οι ομάδες έδιναν έναν αγώνα εντός και έναν εκτός έδρας. Η ομάδα με το μεγαλύτερο αθροιστικά σκορ προκρινόταν στον επόμενο γύρο. Μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο οι σύλλογοι που είχαν κατακτήσει το εθνικό τους πρωτάθλημα καθώς και ο κάτοχος του κυπέλλου εκείνης της περιόδου.

Ο τρόπος διεξαγωγής και το όνομα άλλαξαν κατά την περίοδο 1992-93 και μετά από αρκετές και ριζοσπαστικές αλλαγές στα χρόνια που μεσολάβησαν, σήμερα η διοργάνωση αποτελείται από πέντε προκριματικούς γύρους, μια φάση ομίλων (όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε άλλη ομάδα του ομίλου εντός και εκτός έδρας) και ακολουθούν τέσσερις γύροι αγώνων νοκ άουτ. Όλοι οι προκριματικοί και οι νοκ άουτ αγώνες είναι διπλοί, εκτός από τον τελικό, ο οποίος είναι ένας μόνο αγώνας και διεξάγεται σε προκαθορισμένο τόπο διεξαγωγής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει το κύπελλο 14 φορές. Ακολουθούν οι Μίλαν (7 τίτλοι), Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ (6 τίτλοι), Μπαρτσελόνα (5 τίτλοι), Άγιαξ (4 τίτλοι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments