Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Υπάρχει αυτάρκεια στα περισσότερα γεωργικά προϊόντα στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ένωση: Υπάρχει αυτάρκεια στα περισσότερα γεωργικά προϊόντα στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ευρωπαϊκή Ένωση: Για τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εισαγόμενα γεωργικά και αγροδιατροφικά προϊόντα, την κατάσταση των γεωργικών αγορών αναφέρθηκαν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

Για τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εισαγόμενα γεωργικά και αγροδιατροφικά προϊόντα, την κατάσταση των γεωργικών αγορών, όπου επηρεάζεται άμεσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εφαρμογή της κοινής αλιευτικής πολιτικής, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Με βάση τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι υπουργοί υπενθύμισαν τη σημασία αποτελεσματικών μέτρων συντονισμού σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλιστεί μια παγκόσμια απάντηση στην επισιτιστική ασφάλεια. Η ικανότητα μεταφοράς αποθηκευμένων σιτηρών εκτός Ουκρανίας πριν από την επόμενη συγκομιδή είναι απαραίτητη τόσο για τους Ουκρανούς όσο και για τη διευκόλυνση των διεθνών αγορών.

Με τις τελευταίες πληροφορίες από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη, και στο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, οι υπουργοί συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση των γεωργικών αγορών, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί επιβεβαίωσαν επίσης την αυτάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα περισσότερα γεωργικά προϊόντα χάρη στην ΚΑΠ, σημειώνοντας ότι η ΚΑΠ έχει την ικανότητα να συμβάλει στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Η πρόσφατα εγκριθείσα έκθεση της Κομισιόν σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών και περιβαλλοντικών προτύπων της ΕΕ στα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα διατροφής βρέθηκε στο επίκεντρο των ευρωπαίων υπουργών. Η έκθεση κατέδειξε την ικανότητα εφαρμογής μέτρων, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΟΕ , σε πολυμερή φόρουμ, σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες ή μέσω αυτόνομων μέτρων όταν ένα πρότυπο παραγωγής εισάγεται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments