Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Καλοκαίρι στην Αθήνα με πλούσιες πολιτιστικές διαδρομές και άθληση για τους μικρούς δημότες

Δήμος Αθηναίων: Καλοκαίρι στην Αθήνα με πλούσιες πολιτιστικές διαδρομές και άθληση για τους μικρούς δημότες
Άρθρο της Νίκης K. Αραμπατζή Δικηγόρου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ

Φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων με επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων  έχει ετοιμάσει μια γιορτινή πολιτιστική διαδρομή σε 17 γειτονιές, στις 7 δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Ακούγοντας τον παλμό της πόλης και την έμπνευση των καλλιτεχνών διαμορφώθηκε το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 18 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου.  Όλη η πόλη μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή με συναυλίες, αφιερώματα και  παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της Αθήνας.

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων, είναι οι χώροι που αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν σημεία πολιτισμού προσφέροντας στους κατοίκους κάθε περιοχής καθημερινή πρόσβαση στην ψυχαγωγία και μάλιστα στην γειτονιά τους.  Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες συμπράττουν με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του CultureisAthens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων μέσω του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων  δίνουν μια διέξοδο χαράς και άθλησης στα παιδιά της πρωτεύουσας με τα θερινά αθλητικά και ψυχαγωγικά Summer Camps, που θα πραγματοποιούνται από τις 20 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2022 στα Αθλητικά Κέντρα  Γουδή, Ρουφ και Γκράβας, για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να παροτρύνουν τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, να μάθουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά, καθώς και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

Όλα τα παιδιά, που θα συμμετέχουν στα Summer Camps θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα καθώς και σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Πιστεύω ότι το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα, ανεξάρτητα αν θα είναι θερμό ή δροσερό, θα προσφέρει σίγουρα πολύ ωραίες ευκαιρίες για ποιοτική ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους και μάλιστα δωρεάν! Σας προτείνω να ενημερώνεστε τακτικά για τις εκδηλώσεις στο: www.opanda.gr, για να μην χάσετε ούτε μια!

*Η Νίκη Αραμπατζή είναι Δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments