Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων απειλούσε και εκβίαζε παιδιά – Απειλές ακόμη και για χρήση ναρκωτικών!

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων απειλούσε και εκβίαζε παιδιά – Απειλές ακόμη και για χρήση ναρκωτικών!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Σύμφωνα με τη δικογραφία δεν δίσταζαν να απειλούν με σωματική και ψυχολογική βία τα παιδιά, προκειμένου να προβούν ακόμη και στη χρήση ναρκωτικών ουσιών!

Απίστευτο και όμως πραγματικότητα, καθώς συμμορία ανηλίκων από τη Θεσσαλονίκη είχε καταφέρει να προβεί σε σωρεία παραβιάσεων του Ποινικού Κώδικά, με κλοπές, ψυχολογική και σωματική βία, αλλά και απειλές για υποχρεωτική χρήση ναρκωτικών ουσιών στα υποψήφια θύματά τους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για αξιόποινες πράξεις εναντίον ανηλίκων, με τους «μικρούς γκάνγκστερ» να ενεργούν άλλωτε κατά μόνας και άλλωτε από κοινού είτε στα σχολεία των θυμάτων τους, είτε ακόμη σε ίντερνετ καφέ, είτε ακόμη και στα ίδια τα σπίτια που διέμεναν οι άτυχοι ανήλικοι.

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη από τη συμμορία ανηλίκων: Πώς εκβίαζαν και κακοποιούσαν παιδιά

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι τέσσερις νεαροί εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, απαιτούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με απειλή αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακόμα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ενώ χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών στα θύματά τους ως αντίποινα για τη μη καταβολή των απαιτούμενων από τους ίδιους χρημάτων.

Επιπροσθέτως, τους εξανάγκαζαν σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσει, ενώ μάλιστα σε μία περίπτωση, δεν δίστασαν ασκώντας ψυχολογική πίεση σε ανήλικη, να προβεί σε χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κατά τη συναναστροφή τους μαζί της τους θερινούς μήνες του 2021, της απηύθυναν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα της.

Οι συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απευθύνει συμβουλές σε ανήλικους που υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές ή αντιλαμβάνονται αξιόποινες πράξεις:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί. Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.) Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές. Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπενθύμιση ότι «δεν είστε μόνοι, δεν φταίτε εσείς, μπορείτε να το σταματήσετε», παραπέμποντας για περισσότερες συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.hellenicpolice.gr) και στο πεδίο «Οδηγός του πολίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments