Πολιτική

Ακάρ-Παναγιωτόπουλος: Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Ακάρ-Παναγιωτόπουλος: Τι συζήτησαν οι δύο πλευρές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακάρ-Παναγιωτόπουλος: Το τετ α τετ που είχαν οι δύο υπουργοί Άμυνας, αν και ήταν σύντομο συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό.

Την ανάγκη για αλλαγή στάσης στα ελληνοτουρκικά συζητήθηκε ανάμεσα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Χουλουσί Ακάρ. Το τετ α τετ που είχαν οι δύο υπουργοί Άμυνας, αν και ήταν σύντομο συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό. Σε ένα βαθμό το μπλοκάρισμα των διαύλων επικοινωνίας κατ’ εντολήν του Ταγίπ Ερντογάν μετά το περιβόητο «Μητσοτάκης γιοκ» ή τουλάχιστον έτσι έδειξε.

Το ζήτημα είναι πώς θα κινηθεί η Άγκυρα στη συνέχεια, αν θα επιμείνει δηλαδή στην τακτική των προκλήσεων και των παραβιάσεων ή αν θα συμβάλει στην αποσυμπίεση του εκρηκτικού κλίματος.

Από ελληνικής πλευράς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε στον τούρκο ομόλογό του τη σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να εστιάσουν στη θετική ατζέντα που θα συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερου κλίματος και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία.

Η ερμηνεία που δίνεται από ελληνικής πλευράς είναι ότι ο Άγκυρα φαίνεται να παίρνει το μήνυμα της Αθήνας και αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ακάρ είχε προετοιμάσει το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση με την προχθεσινή δήλωσή του στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)» είχε δηλώσει ο Χουλουσί Ακάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments