Πολιτισμός

Ανοίγει το Museum of Rescued Art στη Ρώμη

Ανοίγει το Museum of Rescued Art στη Ρώμη

Πηγή Φωτογραφίας: 123 hindinews- Focus on Travel News

Η Ρώμη, μια πόλη πλούσια με μουσεία, φιλοξενεί τώρα ένα ακόμη: το Μουσείο Διασωσμένης Τέχνης

Η Ρώμη, μια πόλη πλούσια με μουσεία, φιλοξενεί τώρα ένα ακόμη: το Μουσείο Διασωσμένης Τέχνης. Η ιταλική κυβέρνηση δημιούργησε το νέο ίδρυμα για να παρουσιάσει παράνομα εξαγόμενο αρχαίο υλικό που έχει ανακτήσει με επιτυχία από το εξωτερικό, αναφέρει το Associated Press. Άνοιξε την Τετάρτη στα Λουτρά του Διοκλητιανού, που χτίστηκαν γύρω στο 300 . Το σχέδιο είναι οι εκθέσεις στο μουσείο να αλλάζουν κάθε λίγους μήνες καθώς επαναπατρίζονται φρέσκα αντικείμενα, στη συνέχεια θα σταλούν στα αρχικά τους σπίτια.

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν σωστό να επιστρέψουν τα κομμάτια στα μέρη από τα οποία είχαν κλαπεί», είπε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι

Φανταστείτε όμως να είστε σκύλος και να ζείτε σε ένα σκυλόσπιτο που σχεδίασε ο Ράιτ! Μπορείτε τώρα τουλάχιστον να φανταστείτε αυτήν την απολαυστική εμπειρία στο Marin Civic Centre στο San Rafael της Καλιφόρνια, όπου εμφανίζεται ακριβώς μια τέτοια δημιουργία, αναφέρει το Architectural Digest. Ο αρχιτέκτονας σχεδίασε την κατοικία κατοικίδιων στη δεκαετία του 1950 κατόπιν αιτήματος του Jim Berger, 12 ετών, του οποίου οι γονείς είχαν παραγγείλει μια κατοικία σε μέγεθος ανθρώπου. Σε άλλες ειδήσεις σχετικά με ελάχιστα γνωστά κομμάτια του πολιτισμού, οι επιστολές που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στον συγγραφέα Gabriel García Márquez.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης εκεί ανοίγει έκθεση για τον συγγραφέα

Το Λούβρο και το Μουσείο Capodimonte στη Νάπολη της Ιταλίας έχουν υπογράψει μια συνεργασία που θα δει περίπου 60 έργα του τελευταίου να προβληθούν σε τρεις παραστάσεις στο Παρίσι. Το Λούβρο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα προσφερθεί επίσης ένα «φιλόδοξο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης κινηματογράφο και μουσική».

Ο θρυλικός πρωταθλητής του τένις Roger Federer εθεάθη στο Art Basel στο περίπτερο του θρυλικού πρωταθλητή σύγχρονης τέχνης Gagosian.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments