Διεθνή

Ουκρανία: Με παρεμβάσεις Αμπράμοβιτς οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που έσωσαν ζωές αμάχων

Ουκρανία: Με παρεμβάσεις Αμπράμοβιτς οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που έσωσαν ζωές αμάχων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ουκρανός επικεφαλής διαπραγματευτής του Κιέβου αναφέρθηκε στον ρόλο του Ρώσου ολιγάρχη κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε αμερικανικό δίκτυο και σημείωσε πως θα ζητήσει εκ νέου τη βοήθειά του για τον απεγκλωβισμό των αμάχων από το χημικό εργοστάσιο του Αζότ

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς «διαπραγματεύτηκε ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη κι άλλες πολιορκημένες πόλεις, σώζοντας τις ζωές Ουκρανών αμάχων», δήλωσε αξιωματούχος του Κιέβου

Ο Ντέιβιντ Αραχαμία, Ουκρανός βουλευτής και επικεφαλής διαπραγματευτής του Κιέβου, έκανε τα σχόλια σχετικά με τον Ρώσο ολιγάρχη και πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Voice of America.

«Οι περισσότερες συμφωνίες έγιναν μέσω αυτού. Έκανε καλή δουλειά σε ό,τι αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη, το Μπερντιάνσκ, τη Ζαπορίζια, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει με τους διαδρόμους από τη Μπούκα και το Μακάροφ, βόρεια των περιοχών του Κιέβου και του Τσερνιχίφ».

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει βρεθεί στη λίστα των κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών,  αποδέχτηκε ένα ουκρανικό αίτημα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Μάρτιο, ωστόσο υπέστη ύποπτη δηλητηρίαση. 

Δεν είχε συνδεθεί στο παρελθόν με τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, ανέφερε η The Telegraph . 

Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει σχολιάσει.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνουν τη δύναμη πυρός τους στην ανατολική και νότια Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, αφού απέτυχαν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την πρωτεύουσα Κίεβο μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Οι χειρότερες μάχες συνεχίζονται στην ανατολική βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς, με τις μάχες να μαίνονται σε χωριά έξω από την πόλη Σεβεροντόνετσκ, την οποία η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει εδώ και εβδομάδες.

Ο Αραχαμία πρόσθεσε ότι μπορεί να ζητηθεί από τον Αμπράμοβιτς να δημιουργήσει έναν διάδρομο έξω από το χημικό εργοστάσιο του Αζότ όπου 568 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 38 παιδιά, βρίσκονται καταφύγιο σε καταφύγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments