Διεθνή

WSJ: Με συμπτώματα δηλητηρίασης Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

WSJ: Με συμπτώματα δηλητηρίασης Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

Πηγή Φωτογραφίας: oligarchs

Τα ύποπτα συμπτώματα εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από συνάντηση στο Κίεβο

Αναστάτωση προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal , σύμφωνα με το οποίο ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος Πούτιν και Ουκρανοί διαπραγματευτές, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση που είχαν στο Κίεβο, μέσα στον Μάρτιο.

Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται πηγές από άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Σημειώνεται πως ο Αμπράμοβιτς, μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετέβη στη Μόσχα και στο Λβιβ, ενώ φέρεται να ήταν «παρών» και σε άλλες περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο κ. Αμπράμοβιτς -ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων τόπων διαπραγμάτευσης- καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι Ουκρανοί, μεταδίδει η WSJ, κατηγορούν «σκληροπυρηνικούς Ρώσους» για τη δηλητηρίαση και την περιγράφουν ως απόπειρα σαμποτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments