Κόσμος

Μπορέλ: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια”

Μπορέλ: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπορέλ: "H Eυρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια", τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

“H Eυρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια”, τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενoς στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, ενώ επισήμανε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται την πείνα των ανθρώπων.

Επίσης, ο κ. Μπορέλ επανέλαβε ότι δεν είναι οι κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες δημιουργούν την επισιτιστική κρίση και την κρίση στην ενέργεια, αλλά ο πόλεμος. Οι κυρώσεις δεν στοχεύουν τα τρόφιμα και τα λιπάσματα, υπογράμμισε ο χαρακτηριστικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

“Η Ρωσία διαπράττει ένα αληθινό έγκλημα πολέμου”

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατηγόρησε για μία ακόμα φορά τη Ρωσία ότι διαπράττει ένα «αληθινό έγκλημα πολέμου» εμποδίζοντας τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών με κίνδυνο να αυξήσει την απειλή του λιμού στον κόσμο.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι εκατομμύρια τόνοι σιτάρι παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ουκρανία όταν ο υπόλοιπος παγκόσμιος πληθυσμός υποφέρει από την πείνα. Είναι ένα αληθινό έγκλημα πολέμου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα διαρκέσει για πολύ ακόμη: διαφορετικά θα πρόκειται αληθινά κάτι για το οποίο θα είναι υπεύθυνη η Ρωσία», δήλωσε ο Μπορέλ στο Λουξεμβούργο πριν από μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορέλ:

Μπορέλ: “Η Ρωσία προκαλεί παγκόσμιο κίνδυνο λιμού”

“Η Ρωσία θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο λιμού με το μπλοκάρισμα των εξαγωγών δημητριακών από την Ουκρανία και τους περιορισμούς των δικών της εξαγωγών”, κατηγόρησε τη Μόσχα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι απειλές για την επισιτιστική ασφάλεια και «η μάχη των αφηγήσεων» με τη Ρωσία για την πραγματικότητα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments