Οικονομία

Νέο fuel pass: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

Νέο fuel pass: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο
Νέο fuel pass: To πακέτο των μέτρων στήριξης θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass, καθώς νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς το μεσημέρι στις 15:00 ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.To πακέτο των μέτρων στήριξης θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Για το νέο fuel pass

Για το  Fuel Pass2  το ποσό της επιδότησης καυσίμων θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο και επίσης αυξημένη θα είναι η περίμετρος των δικαιούχων.

Ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο. Η «παρέμβαση» που θα ανακοινωθεί οδηγεί στην υποχώρηση του κόστους της βενζίνης κοντά στα 2 ευρώ ανά λίτρο από 2,4 ευρώ που κυμαίνεται κατά μέσο όρο αυτή την περίοδο.

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων για τα καύσιμα

  • 1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
  • 2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
  • 3. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
  • 4. Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

“Τρέχει” και το power pass

“Τρέχει” ήδη το Power Pass όπου οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να πάρουν το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments