Διεθνή

Βρετανία: Συναγερμός στη χώρα με κρούσμα πολιομυελίτιδας

Βρετανία: Συναγερμός στη χώρα με κρούσμα πολιομυελίτιδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Σε... συναγερμό βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία, μιας και σε έναν τυπικό έλεγχο ρουτίνας στα λύματα του Λονδίνου, ανακάλυψαν πως υπάρχει ο ιός της πολιομυελίτιδας

Σε… συναγερμό βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία, μιας και σε έναν τυπικό έλεγχο ρουτίνας στα λύματα του Λονδίνου, ανακάλυψαν πως υπάρχει ο ιός της πολιομυελίτιδας και όπως ήταν φυσικό η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι ειδικοί φοβούνται τώρα την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα.

Πολλοί αντίστοιχοι ιοί που έχουν σχέση με την πολιομυελίτιδα εντοπίστηκαν στα λύματα από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο. Αυτό, σύμφωνα με το SkyNews εξελίχθηκε και πλέον χαρακτηρίστηκε ως ιός της πολιομυελίτιδας Τύπου 2 (VDPV2).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχει μια μικρή εξάπλωση σε άτομα που συνδέονται μεταξύ τους στο βορειοανατολικό Λονδίνο πιθανότατα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ήδη γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το πόσο έχει εξαπλωθεί. Πάντως εμφανίζονται παράλληλα καθησυχαστικοί καθώς οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί στην παιδική τους ηλικία. Όμως οι ανεμβολίαστοι είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ο ιός αυτό από το 1984.

Τι είναι η πολιομυελίτιδα

Η πολιομυελίτιδα είναι μια μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά, επηρεάζοντας τον νωτιαίο μυελό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση. Η ασθένεια ήταν ενδημική σε όλο τον κόσμο μέχρι την ανακάλυψη εμβολίου τη δεκαετία του 1950. Οι πιο πλούσιες χώρες είχαν αμέσως πρόσβαση σε αυτό, όμως η Ασία και η Αφρική παρέμειναν για καιρό εστίες της ασθένειας.

Το 1988 ο ΠΟΥ είχε καταγράψει 350.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο και περισσότερα από 70.000 στην Αφρική το 1996. Χάρη σε μια εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού και σημαντικές οικονομικές προσπάθειες η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική μόνο σε δύο χώρες: το Αφγανιστάν, με 29 κρούσματα φέτος, και το Πακιστάν, με 58.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού η οποία εξακολουθεί να εξαπλώνεται, μα η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον φονικό ιό και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, όπως ανέφερε ο ίδιος ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments