Διεθνή

Γαλλία: Αντιμέτωπη με νέο κύμα κορωνοϊού

Γαλλία: Αντιμέτωπη με νέο κύμα κορωνοϊού

Πηγή Φωτογραφίας: ndtv

Οι υποπαραλλαγές της Όμικρον κυριαρχούν στην Ευρώπη

 Η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από τον COVID-19 που τροφοδοτείται από νέες παραλλαγές της νόσου, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος επικεφαλής εμβολιασμών ‘Αλεν Φίσερ, καθώς καθημερινά καταγράφονται αυξητικές τάσεις νέων κρουσμάτων.

Μιλώντας στην τηλεόραση France 2, ο Φίσερ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε για άλλη μια φορά έξαρση της πανδημίας στη Γαλλία, σημειώνοντας πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Το ερώτημα είναι: «τι ένταση έχει αυτό το κύμα;» είπε ο Φίσερ.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως η Πορτογαλία, βλέπουν επίσης αύξηση, λόγω δύο νέων υποπαραλλαγών Omicron BA.4 και BA.5, οι οποίες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, είναι πιθανό να καταστούν κυρίαρχες στην περιοχή.

Οι παραλλαγές δεν φαίνεται να ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου από άλλες μορφές του Omicron, αλλά καθώς είναι κάπως πιο μολυσματικές από τις τελευταίες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων, ανέφερε το ECDC.

Παραδοσιακά, υπάρχει μια καθυστέρηση δύο εβδομάδων μεταξύ των κρουσμάτων και των τάσεων νοσηλείας και στη συνέχεια παρόμοια καθυστέρηση όσον αφορά στους θανάτους από COVID-19.

Οι νέες μολύνσεις αυξάνονται σταθερά από τα τέλη Μαΐου στη Γαλλία, με τον κινητό μέσο όρο των ημερήσιων νέων κρουσμάτων να τριπλασιάζεται σχεδόν μεταξύ του αριθμού των 17.705 της 27ης Μαΐου και των 50.402 της Τρίτης.

Ωστόσο, το σύνολο αυτό εξακολουθεί να είναι επτά φορές χαμηλότερο από το ρεκόρ των 366.179 που σημειώθηκε στην αρχή του έτους.

Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν για τη νόσο μειώθηκε στο χαμηλό έξι μηνών των 13.876 το Σάββατο, αλλά αυξήθηκε κατά 458 τις τελευταίες τρεις ημέρες, σε 14.334, υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 56 μέσα σε ένα 24ωρο την Τρίτη, φτάνοντας τους 149.162.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments