Διεθνή

Ουκρανία: Οι πρώτες γερμανικές παραδόσεις βαρέων όπλων

Ουκρανία: Οι πρώτες γερμανικές παραδόσεις βαρέων όπλων

Πηγή Φωτογραφίας: timesofisrael

Τα γερμανικά  Panzerhaubitze 2000  αποτελούν ήδη μέρος του ουκρανικού οπλοστασίου σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρεζνίκοφ

Στο ουκρανικό οπλοστάσιο προστέθηκε μέρος από τον βαρύ οπλισμό που είχε υποσχεθεί η Γερμανία στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, μετά τις επικρίσεις στο Βερολίνο για καθυστέρηση στην παράδοση όπλων.

Τα γερμανικά  Panzerhaubitze 2000  «είναι επιτέλους μέρος του [του] οπλοστασίου οβίδων των 155 χιλιοστών του ουκρανικού πυροβολικού», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρεζνίκοφ στο  Twitter  προτού ευχαριστήσει τη Γερμανίδα ομόλογό του, Κριστίν Λάμπρεχτ, για τις προσπάθειές της και την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Η Γερμανία είχε υποσχεθεί την παράδοση επτά οβίδων στις αρχές Μαΐου, ενώ η Ολλανδία επρόκειτο να προσθέσει άλλες.

Ο Ρέζνικοφ επαίνεσε την παράδοση ως «παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας».

Η είδηση ​​έρχεται αφότου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η κυβέρνησή του είχαν επανειλημμένα δεχθεί πυρά επειδή  άργησαν να τηρήσουν  τις υποσχέσεις τους για βαρέα όπλα στην Ουκρανία. Ακόμη και με τα οβιδοβόλα που παραδόθηκαν, αρκετές αποστολές όπλων που έχει υποσχεθεί το Βερολίνο στο Κίεβο εξακολουθούν να εκκρεμούν, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και εκτοξευτών πυραύλων.

Ο πρεσβευτής του Κιέβου στο Βερολίνο, Αντρίι Μελνίκ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα όπλα είχαν φτάσει στην Ουκρανία, ενώ το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει.

Αυτή η μυστική προσέγγιση στις παραδόσεις όπλων ήταν η κυρίαρχη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, την Τρίτη, η κυβέρνηση δημοσίευσε έναν μακρύ κατάλογο όλων των όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που έχουν ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments