Nέα της αγοράς

Γάλα: Μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος λόγω της κρίσης – Έλλειψη σε γιαούρτι και τυρί

Γάλα: Μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος λόγω της κρίσης – Έλλειψη σε γιαούρτι και τυρί

Πηγή Φωτογραφίας: Lab Manager- Everyday Health

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Γάλα: Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερα ζώα να σφαγιαστούν και έτσι να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος.

Αντιμέτωπη με μία κρίση σε πολλαπλά επίπεδα βρίσκεται η αγορά γάλακτος. Η παραγωγή έχει μειωθεί λόγω της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές που ανέρχεται στο 100% αλλά και στις δυσεύρετες εισαγωγές.

Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερα ζώα να σφαγιαστούν και έτσι να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα γάλατα που είναι για παραγωγή τυριών και γιαουρτιών.

Στοιχεία από το ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την μείωση της παραγωγής γάλακτος:

  • Αγελαδινό γάλα: 170.495 τόνοι (α’ τρίμηνο 2021) – 165.421 τόνοι (α’ τρίμηνο 2022) / Μείωση παραγωγής: 2,86%
  • Πρόβειο γάλα: 250.137 τόνοι (α’ τρίμηνο 2021) – 242.023 τόνοι (α’ τρίμηνο 2022) / Μείωση παραγωγής: 3,24%
  • Κατσικίσιο γάλα: 38.269 τόνοι (α’ τρίμηνο 2021) – 35.139 τόνοι (α’ τρίμηνο 2022) / Μείωση παραγωγής: 8,18%
Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.