Διεθνή

Νέα τουρκική πρόκληση: Το πρακτορείο Anadolu «κατασκοπεύει» την Ψέριμο [pic]

Νέα τουρκική πρόκληση: Το πρακτορείο Anadolu «κατασκοπεύει» την Ψέριμο [pic]
Το τελευταίο τους «χτύπημα», προήλθε από το κρατικό κανάλι TRT που αναφέρει: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: «Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα,  κυρίως μέσω κυβερνητικών πηγών, είτε από τουρκικά ΜΜΕ που κλιμακώνουν την ένταση. Το τελευταίο τους «χτύπημα», προήλθε από το κρατικό κανάλι TRT που αναφέρει: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: «Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο. Το πρακτορείο Αναντολού συνέλαβε στο φακό του οπλισμό και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο νησί Keci (Ψέριμος), 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Ενώ τη σκυτάλη πήρε το πρακτορείο Anadolu που ανέλαβε τον ρόλο ντετέκτιβ, προκειμένου να «αποδείξει» ότι η Ελλάδα είναι αυτή που δυσχεραίνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Anadolu, στην Ψέριμο -η οποία, όπως επισημαίνεται, βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού- εντοπίστηκαν Έλληνες στρατιώτες και βαρύς οπλισμός.

«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το νησί Ψέριμος, το οποίο δεν κατοικείται και απαγορεύεται η ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκεί, ήρθε στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Anadolu και προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία είχε ευρεία κάλυψη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media την ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στο νησί, γράφοντας στην ανάρτησή του: “Το μπλε του Αιγαίου συναντά το μπλε της σημαίας”».

«Η Ψέριμος είναι τουρκική»

Το κρεσέντο προκλητικότητας συνεχίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ από έναν Τούρκο ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας. Δηλώνοντας ότι η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία σύμφωνα με το 12ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης λόγω της απόστασής του από την ηπειρωτική χώρα, ο Gürsel Tokmakoğlu είπε:

«Διεκδικούν το νησί μας. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αυτή η σημαία είναι έγκλημα. Είναι απαραίτητο να πούμε “αφαιρέστε τη σημαία από εδώ ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”. Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν συρμάτινοι φράχτες, υπάρχει δρόμος από πάνω και από κάτω, υπάρχει και ένα όπλο καλυμμένο, από τα λεγόμενα αντιαεροπορικά όπλα», αναφέρει ο Τούρκος συνταξιούχος συνταγματάρχης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments