Διεθνή

Ουκρανία: Κοντά στην περικύκλωση των Λισίτσανσκ – Σεβεροντονέτσκ από τους Ρώσους αυτονομιστές

Ουκρανία: Κοντά στην περικύκλωση των Λισίτσανσκ – Σεβεροντονέτσκ από τους Ρώσους αυτονομιστές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ένας εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τις πόλης Λισίτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ

Ένας εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τις πόλεις Λισίτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ κινδυνεύουν να περικυκλωθούν, έπειτα από αρκετές εβδομάδες συνεχόμενων μαχών.

Ο αντισυνταγματάρχης Αντρέι Μαρότσκο είπε επίσης στη ρωσική τηλεόραση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη περικυκλωθεί στα χωριά Χίρσκε και Ζολότε, μετά την κατάληψη της γειτονικής κοινότητας Τοσκίφκα.

Όλα αυτά τα χωριά απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το Σεβεροντονέτσκ και το Λισίτσανσκ, δυο πόλεις που έχουν καταστραφεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού. «Πολύ σύντομα, οι ομάδες (των Ουκρανών) στο Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ θα περικυκλωθούν», είπε ο Μαρότσκο. Στο Ζολότε και το Χίρσκε «έχουν περικυκλωθεί πλήρως», συνέχισε, υποστηρίζοντας επίσης ότι «εξοντώθηκε μια ομάδα ξένων μισθοφόρων».

«Οι νίκες και οι επιτυχίες είναι κολοσσιαίες. Τις δύο τελευταίες ημέρες έγινε τεράστια δουλειά», θριαμβολόγησε ο αυτονομιστής στρατιωτικός. Ο θύλακας αντίστασης γύρω από το Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ είναι ο μοναδικός που δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Τα στρατεύματα οδεύουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη Ζολότε

Ουκρανικές δυνάμεις, που υπερασπίζονται τη Ζολότε και τη Χίρσκε, διατρέχουν κίνδυνο να περικυκλωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς από το πεδίο μάχης.

«Στην κατεύθυνση Τόσκιβκα – Πιντλίσνε, ο εχθρός κατέλαβε τους οικισμούς Πιντλίσνε και Μίρνα Ντολίνα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook. Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στη Χίρσκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 2022-03-03T151540Z_1953472928_RC2YUS9V9K0K_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-KYIV-REGION_med

Τα ρωσικά εδαφικά κέρδη αποκόπτουν τη βόρεια οδική σύνδεση μεταξύ των ουκρανών στρατιωτικών που αμύνονται στη Ζολότε και τη Χίρσκε και ουκρανικών μονάδων στη Λισιτσάνσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments