Διεθνή

Αφγανιστάν: Στους 1500 οι νεκροί από το σεισμό

Αφγανιστάν: Στους 1500 οι νεκροί από το σεισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αφγανιστάν: Τα θύματα του ισχυρού σεισμού των 6,1 της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε χθες [22/6] το Αφγανιστάν έχουν φτάσει σε μεγάλο αριθμό

Τα θύματα του ισχυρού σεισμού των 6,1 της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε χθες [22/6] το Αφγανιστάν έχουν φτάσει σε μεγάλο αριθμό και οι σωστικές αρχές της χώρας είναι αρκετά απαισιόδοξες για το μέλλον.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον σεισμό που έπληξε τις επαρχίες Paktika και Khost έφτασε τους 1.500, ανέφερε το Al Jazeera, επικαλούμενο αξιωματούχο των Ταλιμπάν. Ανάμεσα στα θύματα και πολλά παιδιά, λένε οι γιατροί, αναφέρει το BBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φονικός σεισμός άφησε πίσω του πάνω από 2.000 τραυματίες.

Πρόκειται για τον πιο θανατηφόρο σεισμό που έπληξε το Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα υλοποιηθεί από ανθρωπιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων και των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε το τμήμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δήλωση την Πέμπτη. «Αγκάθι» στις έρευνες διάσωσης αποτελούν η έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού, και του κατάλληλου οδικού δικτύου.

Πλάνα από την Πακτίκα, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, έδειξαν θύματα να μεταφέρονται σε ελικόπτερα για να απομακρυνθούν από την περιοχή. Στην επαρχία Χοστ σκοτώθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι και 90 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς κάποια από τα χωριά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές στα βουνά και θα χρειαστεί χρόνος για να συλλέξουμε λεπτομέρειες», σημείωσε ο Αγιούμπι.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar ανέφερε ότι οι διασώστες έφτασαν με ελικόπτερο. Ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων, Abdul Wahid Rayan, έγραψε στο Twitter ότι 90 σπίτια έχουν καταστραφεί στην Πάκτικα και δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments