Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Η κίνηση… όλο νόημα με τον Πέδρο Σάντσες [vid]

Φον ντερ Λάιεν: Η κίνηση… όλο νόημα με τον Πέδρο Σάντσες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φον ντερ Λάιεν: Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει νεύμα προς τους δημοσιογράφους, λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, περνούσε από πίσω της

Ο Πέδρο Σάντσεθ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο προηγουμένως συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Μάλιστα, «φωτιά» πήραν τα σχόλια στο Twitter με το βίντεο όπου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει νεύμα προς τους δημοσιογράφους, λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, περνούσε από πίσω της.

Ειδικότερα, λίγο πριν πάρουν θέση για τη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο Σάντσεθ περνούσε πίσω από τη φον ντερ Λάιεν, εκείνη γύρισε στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα και… χαμογέλασε όλο νόημα κάνοντας μάλιστα και μια κίνηση με τα φρύδια της. Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια στο Twitter πήραν «φωτιά». «Το σήκωμα του φρυδιού για να ενημερώσει ότι περνάει κάποιος αντικειμενικά όμορφος», έγραψε κάποιος.

Αυστηρό μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών κατά της Άγκυρας

H κατάσταση στην Ουκρανία, η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, οι Τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν σήμερα και αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ξεκινά στις 4 μ.μ. [ώρα Ελλάδας] στις Βρυξέλλες.

Αιτήματα ένταξης της Μολδαβίας, Γεωργίας και Ουκρανίας

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  αναμένεται να αποφασίσουν να χορηγήσουν στην Ουκρανία και στη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ και να παραχωρήσουν στη Γεωργία την ευρωπαϊκή προοπτική. Πρόκειται για μια πολιτικά «ιστορική στιγμή», επισήμανε ευρωπαϊκή πηγή, τονίζοντας ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει να ενθαρρυνθούν προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού, του εκσυγχρονισμού και του εξευρωπαϊσμού.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Γεωργίας. Το μέλλον αυτών των χωρών και των πολιτών τους βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναμένεται να τονίσουν οι «27», σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων. Επίσης, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καλέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο της ΕΕ σχετικά με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων των αιτήσεων προσχώρησης. «Το Συμβούλιο θα αποφασίσει για περαιτέρω βήματα μόλις εκπληρωθούν πλήρως όλες αυτές οι προϋποθέσεις», επισημαίνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments