Διεθνή

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Έρευνα μετά από δύο καταγγελίες βιασμού

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Έρευνα μετά από δύο καταγγελίες βιασμού

Πηγή Φωτογραφίας: info-endometriose

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι τα περιστατικά βιασμού διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος

Έρευνα ξεκίνησε μετά την κατάθεση δύο καταγγελιών για βιασμό κατά της υφυπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, οι οποίες, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, φέρεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός του ως γυναικολόγος

Η πρώτη καταγγελία για πράξεις βιασμού υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα, ενώ η δεύτερη καταγγελία υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου. Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέροεται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος.

 Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγελία, στην καταγγελία υποστηρίζεται ότι σημειώθηκαν «σε ιατρικό περιβάλλον » το 2016 και αφορούσαν μια ενήλικη γυναίκα.

Η ευρωβουλευτής του LREM από το 2019, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, 46 ετών, διορίστηκε στη γαλλική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα. Η προηγούμενη κυβέρνηση της είχε εμπιστευθεί πέρυσι μια αποστολή για το θέμα της ενδομητρίωσης, θέμα για το οποίο έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια. Η έκθεσή της υποβλήθηκε τον Ιανουάριο .

Η Ζαχαροπούλου δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για τις εις βάρος της καταγγελίες και η δικηγόρος της δήλωσε ότι δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τις ασθενείς της.

Η Ζαχαροπούλου εργάστηκε επί σειρά ετών στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, ο οποίος επίσης υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από περίπου 20 πρώην ασθενείς του.

Η Εισαγγελία του Παρισιού είχε καταλήξει να ανοίξει δικαστική έρευνα εναντίον του για άσκηση βίας από άτομο που ασκούσε αποστολή δημόσιας υπηρεσίας και όχι για βιασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments