People

Μετανάστρια γέννησε ένα αγοράκι σε βραχονησίδα στην Λέσβο

Μετανάστρια γέννησε ένα αγοράκι σε βραχονησίδα στην Λέσβο

Πηγή Φωτογραφίας: Aegean Boat Report

Οι γονείς και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μια γυναίκα Αφρικανικής καταγωγής γέννησε σε μια ακατοίκητη βραχονησίδα κοντά στη Λέσβο, την Τετάρτη, αφού ταξίδεψε με άλλους μετανάστες από την Τουρκία. Αξιωματούχος της ακτοφυλακής είπε ότι 29 μετανάστες —24 άνδρες και πέντε γυναίκες— εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας κοντά στο νησί της Λέσβου στην ανατολική Ελλάδα. Μια από τις γυναίκες μόλις είχε γεννήσει. Επίσης διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο, με τη μητέρα και το μωρό να λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη.

«Τους εντόπισε το λιμενικό και είναι όλοι καλά στην υγεία τους», είπε ο αξιωματούχος της ακτοφυλακής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή δεν είχε γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

«Καλά στην υγείας τους» η μητέρα και το μωρό

«Η μητέρα και το μωρό είναι επίσης καλά στην υγεία τους», είπε ο αξιωματούχος. Οι μετανάστες βρέθηκαν στο νησάκι Μπαρμπαλιάς περίπου τρία χιλιόμετρα (δύο μίλια) ανατολικά της Λέσβου και περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) από τις τουρκικές ακτές. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το μωρό ήταν αγόρι.

«Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της που γεννήθηκε στη βραχονησίδα και που εγκαταλείφθηκαν από αδίστακτους διακινητές», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επιβεβαίωσε ότι μητέρα και παιδί είναι πλέον ασφαλή σε νοσοκομείο της Λέσβου και πρόσθεσε: «Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο».

Σημείο εισόδου μεταναστών στη Λέσβο

Η Λέσβος ήταν το πιο πολυσύχναστο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την κρίση του 2015 έως το 2016, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν από τον πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία, μεταξύ άλλων. Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα αφότου η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε τους μετανάστες από το σκάφος, μεταξύ των οποίων 63 άνδρες, 24 γυναίκες και 21 παιδιά. Οι αξιωματούχοι είχαν λάβει σήμα κινδύνου από το παράνομο σκάφος στη Μύκονο που μετέφερε μετανάστες. Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο, είπε το Λιμενικό Σώμα. Η εθνικότητα των ατόμων είναι άγνωστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments