Ελλάδα

Φωτιά στον Άγιο Στέφανο: Πληροφορίες για τραυματία στο σημείο της πυρκαγιάς

Φωτιά στον Άγιο Στέφανο: Πληροφορίες για τραυματία στο σημείο της πυρκαγιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στον Άγιο Στέφανο: Συνεχίζεται να μαίνεται η πυρκαγιά, που έσπασε το μεσημέρι στον Άγιο Στέφανο, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τραυματίας

Συνεχίζεται να μαίνεται η πυρκαγιά, που έσπασε το μεσημέρι στον Άγιο Στέφανο, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τραυματίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν εθελοντές και 35 πυροσβέστες, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, που μαίνονται σε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, πριν αυτές πάρουν διαστάσεις και απειλήσουν σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ένα άτομο έχει τραυματιστεί ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν πρόκειται για κάποιον πυροσβέστη ή εθελοντή. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 ομαδα πεζοπόρο τμήμα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και δύο ελικόπτερα οχήματα.

Οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

  • Φεύγεις όταν η φωτιά είναι ακόμα μακριά: Πήγαινε έναντι του Ανέμου. Με τον δυνατό αέρα, τη φωτιά τη βλέπεις να είναι στα 1000 μέτρα και σε λίγα λεπτά είναι στα πόδια σου. Μην κάτσεις να βλέπεις. Μη σκέφτεσαι το σπίτι σου ή το κτήμα σου. Ειδοποίησε τον κόσμο και φύγετε. Θα φύγεις προς την κατεύθυνση που έρχεται ο άνεμος – δηλαδή να έχεις τον άνεμο να σου κτυπά στο πρόσωπο. (Αν ο άνεμος φυσά προς τη φωτιά από όπου βρίσκεστε, τρέξτε κόντρα στον άνεμο. Αν ο άνεμος φυσάει πίσω από τη φωτιά προς εσάς, τρέξτε κάθετα της φωτιάς).
  • Πυρκαγιά στα πεύκα – να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, να βγεις από την περιοχή αμέσως: Το πεύκο είναι το πιο δύσκολο, είναι ξηρό με ρετσίνι, φλεγόμενα κουκουνάρια που σκάνε και με το έδαφος γεμάτο πευκοβελόνα. Ο πιο φυσικός εύφλεκτος συνδυασμός! Αν συνδυάσεις και τις εκρήξεις από τα καύσιμα των καμένων αυτοκινήτων μιλάμε για τον πιο δύσκολο συνδυασμό. Πρέπει να βγεις από το δάσος. Κινήσου προς χαμηλότερο υψόμετρο! Αυτό επειδή οι ζεστές μάζες αέρος της πυρκαγιάς κινούνται προς τα πάνω.
  • Η Φωτιά ακολουθεί τον καπνό: Όταν βλέπεις τη φωτιά στο απέναντι βουνό και ο καπνός έρχεται κατά εσένα είναι βασική αρχή ότι η φωτιά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αν έρχεται ο καπνός πάνω σου, τρέξε φύγε. Αν δεν καταλαβαίνεις προς τα που πάει ο καπνός: Κοίτα ψηλά στον ουρανό όπου είναι πιο σωστή η κίνηση του.
  • Αν σου έχει κοντέψει ήδη ο καπνός: Βρέξε τον Εαυτό σου/Κάλυψε το στόμα σου. Βασική αρχή -Δεν Χάνεις την Ψυχραιμία σου. Βάζεις σε σένα και σε όποιον έχεις δικό σου μαζί βρεγμένη πετσέτα η μπλούζα στο πρόσωπο και φεύγεις όσο η φωτιά είναι ακόμα μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments