Αθλητισμός

Wimbledon 2022: Δευτέρα [27/6] ξεκινά η Σάκκαρη, Τρίτη [28/6] ο Τσιτσιπάς

Wimbledon 2022: Δευτέρα [27/6] ξεκινά η Σάκκαρη, Τρίτη [28/6] ο Τσιτσιπάς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Tennis365

Wimbledon 2022: Μια απαιτητική εβδομάδα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) για τους δύο κορυφαίους Έλληνες τενίστες Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon

Μια απαιτητική εβδομάδα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) για τους δύο κορυφαίους Έλληνες τενίστες όλων των εποχών, την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς ξεκινούν οι υποχρεώσεις τους στο Γουίμπλεντον.

Πρώτη στο… χορό θα μπει η Σάκκαρη, που θα κάνει πρεμιέρα την ημέρα έναρξης των αγώνων στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας την Αυστραλή Ζόι Χάιβς το βράδυ, περίπου στις 19:00 με 20:00.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ως υπερασπιστής του τίτλου, θα ανοίξει την αυλαία στο κεντρικό κορτ, ενώ την ίδια ημέρα θα παίξουν και οι Κάρλος Αλκαράθ, Κάσπερ Ρουντ, Άντι Μάρεϊ, Χούμπερτ Χούρκατς, Ονς Ζαμπέρ, Ανέτ Κονταβέιτ, Αντζελίκ Κέρμπερ και Έμα Ραντουκάνου.

Αντίθετα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (απέναντι στον Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσαρντ) και οι Ραφαέλ Ναδάλ, Ματέο Μπερετίνι και Ίγκα Σφιόντεκ θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους μία ημέρα αργότερα (Τρίτη 28/6).

Πρώτος τίτλος στο γρασίδι για τον Έλληνα πρωταθλητή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι, μόλις δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα του Wimbledon.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας,  Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-4,3-6,7-6 (2) του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο20) στον τελικό του Mallorca Open και έφτασε στους 9 τίτλους καριέρα του.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τίτλους και στις τρεις επιφάνειες (χώμα, σκληρή, γρασίδι) και με τις εμφανίσεις του στη Μαγιόρκα έδειξε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Wimbledon.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του στο 2022 αφού είχε κερδίσει και το Monte Carlo Masters.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments