Ελλάδα

Power Pass: Aπατεώνας «έφαγε» 5.400 ευρώ από δικαιούχο

Power Pass: Aπατεώνας «έφαγε» 5.400 ευρώ από δικαιούχο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μη υποψιασμένος, παρότι δεν είχε ακούσει ξανά τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο άνδρας έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα να κάνει “φτερά” μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το ποσό των 5.400 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Άλλο ένα περιστατικό εξαπάτησης ανυποψίαστου πολίτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από απατεώνα που παρίστανε τον λογιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο άνδρας δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα ο οποίος του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του και του ζήτησε να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού για να μπορέσει να του πιστώσει το ποσό του επιδόματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μεσω του Power Pass.

Μη υποψιασμένος, παρότι δεν είχε ακούσει ξανά τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο άνδρας έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα να κάνει “φτερά” μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το ποσό των 5.400 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Όταν το θύμα της απάτης κατάλαβε τι είχε συμβεί, ήταν πλέον αργά και ειδοποίησε τις Αρχές.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Για την αποφυγή εξαπάτησης συμβουλεύουμε τους πολίτες:

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. Να αποφεύγετε τη γνωστοποίηση προσωπικών οικονομικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση να μην κοινοποιείτε σε τρίτους τους προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Πληκτρολογήστε στον φυλλομετρητή ( browser ) τη διεύθυνση της ιστοσελίδας της τράπεζάς σας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων ( links ). Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι η σελίδα ηλεκτρονικής τραπεζικής στην οποία συνδέεστε είναι η αυθεντική. Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( email ) ή μέσω μηνυμάτων ( SMS , Social Media κ.λπ.).

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων σε υποψήφιο πωλητή, να διασταυρώνετε τα στοιχεία του, ως δικαιούχου του υποδεικνυόμενου λογαριασμού (Ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ.).

Να επαληθεύετε τις κινήσεις στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς πριν την οποιαδήποτε συναλλαγή και να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψετε χρήματα, χωρίς προηγούμενη διασταύρωση οικονομικών στοιχείων.

Να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments