Διεθνή

G7: Πόλεμος, ενεργειακή κρίση και οικονομία στη βασική ατζέντα της συνεδρίασης

G7: Πόλεμος, ενεργειακή κρίση και οικονομία στη βασική ατζέντα της συνεδρίασης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

G7: Τρία θα είναι τα βασικά στοιχεία που θα συζητηθούν στη Σύνοδο G7, που θα διεξαχθεί στον πύργο Έλμαου, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα βουνά της Βαυαρίας

Τρία θα είναι τα βασικά στοιχεία που θα συζητηθούν στη Σύνοδο G7, που θα διεξαχθεί στον πύργο Έλμαου, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα βουνά της Βαυαρίας. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και οι προκλήσεις της οικονομίας θα πρωταγωνιστήσουν στη συνεδρίαση, έχοντας ως οικοδεσπότης της Συνόδου τον Όλαφ Σολτς.

Ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της G-7 σκοπεύουν να ανακοινώσουν απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο χρυσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγή της Μόσχας μετά την ενέργεια, όπως αναφέρει το euronews.com. Χιλιάδες Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους ενόψει της Συνόδου με πολλά συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά των ορυκτών καυσίμων, προς τα οποία επιστρέφουν κάποιες χώρες όπως η Γερμανία προκειμένου να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στο βουνό Γούοξενσταϊν το Σάββατο και έστησαν μια γιγαντιαία πινακίδα για την ειρήνη που αποτελείται από φλεγόμενους πυρσούς κάτι που δείχνει σύμφωνα με τους διοργανωτές «τη σαφή απαίτηση ότι όποιος θέλει ειρήνη πρέπει να βγει από τα ορυκτά καύσιμα».

Μια μη κυβερνητική οργάνωση το Σάββατο πρόβαλε την εικόνα των ηγετών της G7 σε μια ράμπα άλματος σκι στην περιοχή, όπου η ομάδα συναντάται την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή στο θέμα της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments