Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση
Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη Λιγνάδη, ενώ η απόφαση αναμένεται έως τα μέσα Ιουλίου

Η ώρα του εισαγγελέα σήμερα στην πολύμηνη δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Επί της διαδικασίας, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, για τις οποίες δεν αποκλείεται να χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δυο συνεδριάσεις. Η απόφαση αναμένεται έως τα μέσα Ιουλίου.

Η απολογία Δημήτρη Λιγνάδη

Στην πεντάωρη απολογία του ο σκηνοθέτης, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους καταγγέλλοντες.

Συγκεκριμένα, για τον πρώτο άνδρα που τον κατήγγειλε ανέφερε πως ήταν «φίλοι» στο Facebook, ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ δια ζώσης και πως όταν κατάλαβε ποιος είναι από την επίδειξη φωτογραφίας, του «έφυγε το κεφάλι» με όσα διάβασε τη μήνυσή του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναφερόμενος στον δεύτερο άνδρα που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση, κατά την απολογία του ο Δ. Λιγνάδης ανέφερε ότι γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά στον τρίτο καταγγέλλοντα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη μήνυσή του, ο Δ. Λιγνάδης έκανε λόγο για ένα κατασκεύασμα ένα «matrix», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε μάλιστα πως όταν έμαθε για αυτή τη καταγγελία έβαλε τα γέλια και παράλληλα ένιωσε φόβο. Ωστόσο δήλωσε πως δεν τον αναγνώρισε όταν είδε φωτογραφία του.

Τέλος, για τον τέταρτο μηνυτή του, ο Δ. Λιγνάδης ανέφερε ότι τον γνώρισε σε μια πλατεία. «Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα του το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και έμενε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments