Πολιτική

Καραμανλής: Έργα 250 εκατομμυρίων στην Κέρκυρα

Καραμανλής: Έργα 250 εκατομμυρίων στην Κέρκυρα
Καραμανλής: Στα έργα ύψους 250 εκατομμυρίων που τρέχουν στην Κέρκυρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Στα έργα ύψους 250 εκατομμυρίων που τρέχουν στην Κέρκυρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της Κέρκυρας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και τις προοπτικές του τουρισμού. «Γιατί εμείς έτσι κάνουμε τα έργα. Πρώτα διασφαλίζουμε ότι υπάρχουν τα χρήματα για να κατασκευαστούν και μετά τα εξαγγέλλουμε. Έργα με ακάλυπτες επιταγές, δεν θα ακούσουν από εμάς ποτέ οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τόνισε: «Γιατί εμείς προχωράμε με πρόγραμμα και συγκεκριμένο σχέδιο. Η λογική του «βλέποντας και κάνοντας», είναι πολύ μακριά από τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο δουλειάς μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δεσμευτήκαμε λοιπόν, ότι στο τέλος του 2021 το έργο θα δημοπρατηθεί. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Προχωρώντας πολύ γρήγορα στην επικαιροποίηση των μελετών του έργου για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και να προκηρύξουμε το διαγωνισμό. Και έτσι, εδώ και κάποιες μέρες έχουμε πλέον προσωρινό ανάδοχο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα υπογράψουμε τη σύμβαση, που σημαίνει πρακτικά ότι το έργο ξεκινάει».

Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, εκπονήθηκε πρόγραμμα έργων 13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων δημοπρατήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 8 δισ. ευρώ και από αυτά μάλιστα συμβασιοποιήθηκαν, δηλαδή υλοποιούνται, έργα 3,2 δισ. ευρώ.

«Δουλέψαμε συστηματικά. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σχέδιο και σοβαρότητα. Και σήμερα βλέπουμε να γίνονται παντού πραγματικότητα τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments