Ελλάδα

Κακλαμάνης: Σε τοποθέτηση στεντ υποβλήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Κακλαμάνης: Σε τοποθέτηση στεντ υποβλήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κακλαμάνης: Σε επέμβαση στην καρδιά του υποβλήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής στην Α' Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, όπου του τοποθετήθηκε διπλό στεντ

Σε επέμβαση στην καρδιά του υποβλήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής στην Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, όπου του τοποθετήθηκε διπλό στεντ. Η επέμβαση έγινε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με μήνυμά του στο twitter ανάφερε: «Σιδερένιος Νικήτα και περαστικά! Όλα θα πάνε καλά, θα το ξεπεράσεις και αυτό. Έχεις δυνατή καρδιά εσύ και τσαγανό».

Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κυρίως για προληπτικούς λόγους και κρίνεται πως εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές τα επόμενα 24ωρα τότε μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβει εξιτήριο.

Τι γίνεται μετά την τοποθέτηση στεντ

Μετά την τοποθέτηση του stent ο ασθενής επιστρέφει στη μονάδα εντατικής θεραπείας ή στο θάλαμο όπου παραμένει ξαπλωμένος για κάποιες ώρες. Το νοσηλευτικό προσωπικό ελέγχει την αρτηριακή πίεση, το σφυγμό, καθώς και το σημείο παρακέντησης της αρτηρίας για πιθανή αιμορραγία όσο ο ασθενής είναι συνδεδεμένος σε ένα μόνιτορ. Ταυτόχρονα, μπορεί να χορηγούνται υγρά ή και φάρμακα ενδοφλέβια. Το εξιτήριο από το νοσοκομείο δίνεται την επόμενη ημέρα μαζί με όλες τις απαραίτητες οδηγίες καθώς και τις αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή.

Σε δύο ημέρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες, ενώ στην εργασία του συνήθως σε δύο εβδομάδες. Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να αυξηθεί σταδιακά ενώ οποιαδήποτε έντονη άσκηση είναι καλό να γίνει έπειτα από επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments